Ontdek hier het aanbod mest- en sproeistoffen in Heusden

Meststoffen

Iedere plant heeft meststoffen en water nodig. Wij kunnen ook niet leven van alleen water. Er zijn heel veel verschillende planten en de meststoffen die ze nodig hebben, zijn niet voor iedere plant dezelfde. Groene planten hebben meer stikstof nodig dan bloeiende planten.

Het toedienen van meststoffen zal leiden tot een:

Organische meststoffen

Volledig opgebouwd uit natuurlijke grondstoffen (bloedmeel, vinasse, zeewieren, beendermeel, verenmeel en cacaodoppen) zonder aanrijking van chemische grondstoffen. Organische meststoffen zijn veelzijdig, evenwichtig van samenstelling en hebben een zachte en aanhoudende werking.

Organo-minerale meststoffen

Enerzijds opgebouwd uit natuurlijke bestanddelen (van dierlijke en/of plantaardige oorsprong, zie onder organische meststoffen), anderzijds aangereikt met chemisch materiaal om een snelle werking te bekomen. Een meststof wordt als organo-mineraal gezien indien deze minimaal 25 % organische stof bevat. De organische bestanddelen in deze meststof zorgen bovendien voor een extra aanrijking van humus in de bodem.

Chemische of minerale meststoffen

Worden op kunstmatige manier aangemaakt. Ze bevatten géén organisch materiaal en zijn niet aangereikt met dierlijk en/of plantaardig materiaal. Ze kunnen bij het niet respecteren van de dosis tot verbranding leiden. Wij onderscheiden in deze groep zowel snel- als traag werkende meststoffen.

Sproeistoffen

Bloemen Maris biedt u tal van oplossingen voor het bestrijden van insecten en ongedierte. Wij hebben het allemaal in ons assortiment, zodat u steeds vindt wat u zoekt.

Wij hebben sproeistoffen voor landbouw, fruitteelt, sierteelt, groenten, boomkwekerij of tuinaanleg.

Hebt u vragen of wilt u een bestelling plaatsen? Neem dan contact op via de contactpagina.
Wij helpen u dan graag verder.

        

Tuincentrum Bloemen Maris
Schootstraat 203
3550 Heusden

Tel.: 011 57 47 22
Fax: 011 57 47 22
info@bloemen-maris.be
BTW BE0771 200 973

Ma tot Za
09u00-12u00 & 13u00-18u00
Wo - Zo: Gesloten

Tuincentrum Bloemen Maris - Schootstraat 203 - Ligging